Udveksling med Barcelona

Trætte men glade elever og lærere hjemme igen efter udvekslingstur
af Anne Mette Ziegler og Erik Rømer


Gruppebillede Barcelona 2015. Foto: Erik Rømer

Fra den 1.-7. februar 2015 var 2b på udvekslingsrejse i Barcelona. Turen var første del af et projekt, der handler om sprog, kulturforståelse, samfundsopbygning og evolution. Vi udveksler med gymnasiet Centre d'Estudis Joan XXIII i Barcelona

Eleverne ankom til Barcelona lørdag den 1. februar sent om eftermiddagen, hvor de blev hentet af de familier, de skulle bo hos. Om aftenen var de ude for at opleve det område af byen, de boede i. Søndag blev brugt sammen med familierne og mange af dem var ved stranden i Sitges i dejligt solskin og derefter tog de rundt i byen for at opleve nogle af de mange seværdigheder, Barcelona byder på.

Lærerne havde arbejdssøndag, hvor vi sammen med lærerteamet fra Italien og Barcelona var i Calella for at få informationer om ugens forløb og om de forventninger, vi hver især havde.

Mandag skulle vi gennem Barcelona til fods. Formålet var at lære om byens udvikling og historie, samtidig med at vi skulle lave anvendt matematik på kendte bygninger og pladser.

Tirsdag tog vi til Barcelonas svar på Experimentarium, det fantastiske Cosmo Caixa. Der havde vores elever bundne opgaver, hvor de sammen med deres partnere skulle løse opgaver om evolution, og til sidst var vi i planetariet for at se en 3D-film om rumforskning.

Onsdag var vi på CRAM, som er forskningscenter og hospital for havdyr på en gang. På stedet forsker man i klimaforandringer og selvfølgelig havdyr. Eleverne så blandt andet to store havskildpadder, som af forskellige grunde ikke kunne sættes tilbage i naturen. Derudover lavede de øvelser, hvor de fik en meget god forståelse for temperaturstigningers betydning for skildpadders reproduktionsevne.

Torsdag var vi på gasmuseum, hvor eleverne også lærte om byens udvikling samt fik repeteret deres viden om fysik. Her blev eleverne for alvor udfordret på deres sproglige evner, fordi de skulle arbejde sammen i teams og forklare reglerne for hinanden på spansk og engelsk.

Fredag var vi på gymnasiet for at være lidt på skolen, afslutte projektet og høre oplæg fra de tidligere deltagere i udvekslingen om deres SRP, som de arbejder på i et helt år med både interne og eksterne vejledere, og selvfølgelig var der fest om fredag aften.

Lørdag vendte vi hjem til Danmark med nogle trætte men glade elever, som har oplevet en anden kultur på tætteste hold.

I uge 12 er de danske elever værter for deres spanske makkere her i Danmark til en uge med forskellige aktiviteter i Vordingborg, på Avnø, Stevns samt i København.

Se flere billeder fra besøget i Galleriet: Udveksling med Barcelona