Water is LIfe 2016

Lørdag 11. juni:
i dag har vi sovet i diverse transportmidler, for vi var super trætte. Desuden har vi spist pommes frites, halvt sovende...

Fredag 10. juni:
Dagen startede kl 8:30, hvor vi kort fik en briefing af dagens program. Herefter startede forberedelserne af vores posterpræsentationer, som faktisk bare bestod af at hænge posteren op. Omkring kl 9:30 begyndte der så småt at være nogle nysgerrige ved vores poster og kl 10 kom Maurick Colleges ca 1200 elever strømmende gennem gangene for at se de 29 forskellige postere. Så gik det ellers bare stærkt! Forklaringen om vores poster og projektet blev fortalt af os en masse gange, og eleverne kunne derefter give posterne point. Det var dog ikke kun elever der besøgte vores poster. Der kom nogle forskellige lærere, og vi fik blandt andet ros for vores engelske og at posteren var lavet overskuelig og let forståelig. Omkring kl 12 var det slut på præsentationerne. Det var nu tid til vores fritid, som varede til kl 17. I dette tidsrum besøgte vi den nærliggende by s'Hertogenbosch, hvor vi hyggede os med Charlotte (Andreas host) og Sabine (Isabels host). Kl 19 startede afslutningsfesten med en smuk præmieceremoni. Desværre ingen præmier til os eller Danmark, men medaljer fik vi dog alligevel for vores deltagelse. Herefter var der en blanding af livemusik og dansemusik, hvor vi hyggede og dansede. Da aftenen sluttede kl 22 tog rigtig mange elever hen til søen De Ijzeren Man. Her snakkede vi med mange forskellige nationaliteter og mødtes på kryds og tværs med nye mennesker. Kl 3 lå vi alle og sov.

Hilsen fra tre meget trætte piger
Andrea, Camilla & Isabel

Torsdag den 9. juni:
Torsdag mødte vi på skolen Kl 8:35, dejligt sammenlignet med onsdag morgen. Vi skulle høre to meget interessante Keynote speakere, som begge fortalte noget om vand og sammenhæng mellem grønt liv og vand. Efterfølgende blev Camilla interviewet om sit ophold i Holland. Busserne kørte herefter til 7 forskellige destinationer, vores bus kørte til Deltares. Deltares er et firma, beliggende i Delft, som står for følgende ting: water management, subsurface og infrastructure. Her fik vi en rundvisning i laboratoriet, hvor der blev foretaget forskellige eksperimenter, der skulle være med til at finde løsninger til diverse vand-problemstillinger. Bussen kørte herefter til den destination, som vi havde glædet os til hele ugen! Nemlig Amsterdam. I Amsterdam fik den klassiske, men hyggelige og smukke kanalrundfart. Da båden lagde til ved kajen, startede vores fritid, som vi brugte på at få noget lækker mad og et glimt af den idylliske by. Klokken 19:30 vendte vi næserne mod Vught igen, hvor vi bare skulle hjem til vores værtsfamilier efter den lange dag.
Kærlig hilsen pigerne, der er glade for ikke at skulle tilbage til Delft!
Andrea, Camilla & Isabel

Onsdag den 8. juni:
Vi skulle være på Maurick College kl 6.45. Herfra kørte busserne os til Deltapark, hvor vi fik en times rundvisning. Her kunne vi se dæmninger, der kan tillukkes i tilfælde af trussel om oversvømmelse. Efterfølgende havde vi noget fritid, hvor vi sammen med elever fra Langkær Gymnasium så et lille show med sæler, der lavede tricks. Derudover så vi en meget rørende og spændende film om de voldsomme oversvømmelser, der fandt sted i netop denne del af Holland i 1953. Klokken 14 ankom vi til Technical University of Delft (TU-D). Her blev vi inddelt i hold, og skulle lave forskellige aktiviteter. Vi skulle blandt andet prøve et rollespil, hvor vi skulle holde et møde, som var vi et firma der rensede drikkevand, hvor der blev uddelt roller til hver person. Andrea blev repræsentant for Ministry of Health, Camilla blev observatør og Isabel blev Direktør. Vi fik ligeledes lov til at lave nogle eksperimenter på universitet. Om aftenen spiste vi hos vores værtsfamilier, og efterfølgende var Andreas vært for en hyggelig komsammen i sin have. Her kom der en blandet skare af nationaliteter, hvor danskerne fra Langkær også var med. Desuden kom der elever fra Australien, Spanien, Tyskland, Brasilien, Canada og selvfølgelig Holland. På den måde fik vi snakket med mennesker fra hele verden, hvilket var rigtig spændende og lærerigt.
Mange internationale hilsner
Andrea, Camilla & Isabel

Tirsdag den 7. juni:
I dag startede dagen ud med vores forskellige præsentationer. Vi fik også fremlagt vores projekt, Clean Drinking Water - pdf, foran dommerne, 15-20 andre elever og lærere. Det var lidt grænseoverskridende fordi alt foregår på engelsk, men samtidig var det super lærerigt! Ved 14-tiden skulle vi ud på tur, hvor vi gik ca. 10-12 km. Det var en meget varm tur, fordi vejret igen i dag var perfekt. Ved 17.30-tiden endte vi op med et sted kaldet 'Fort Isabella' hvor vi skulle grille og bare hygge os. I aften hygger vi os hver for sig hjemme hos vores host-families. Vi er alle trætte, og skal tidligt op i morgen. Vi skal være på skolen 6.45, Puha.
Knus fra Andrea, Isabel og Camilla                                                   


Pigerne i samtale med keynote speaker Glen Kowacs, kemiker fra City College of New York

Mandag den 6. juni:
Dagen begyndte med et kunstnerisk indslag omkring ”Water is life”. Efterfølgende skulle vi høre en 'diskussion' der foregik imellem forskellige fagfolk.

Senere mødtes vi ved stranden, hvor vi lavede fælles aktiviteter og lærte hinanden at kende på tværs af landene. Det var superhyggeligt! Vi var ude at sejle om kap i en dragebåd, vi spillede boldspil i sandet og vi skulle igennem en forhindringsbane. Vores team bestod af danskere, hollændere og piger fra Singapore. Vi kom på 2. pladsen ud af 8 grupper, så vi kæmpede en brav kamp i heden ;-)

Efter fællesaktiviteterne var der tid til at bade og sole sig, inden vi alle skulle spise grillmad ved stranden. I aften skal vi være sammen med nogle fra forskellige lande, og bare hygge os. Det har været en super god dag, og vi ser frem til dagen i morgen.
Hilsner fra Isabel, Camilla og Andrea

Søndag:
Den 5. juni tog tre elever og en lærer afsted til Holland, for at deltage i den internationale konference ”Water is Life”.

I lufthavnen fik de en varm velkomst af hollænderne, og tog videre mod byen Vught, som ligger en times kørsel syd for Amsterdam. Her blev pigerne hentet af deres værtsfamilier, som de var sammen med søndag aften.


Andrea, Camilla og Isabel samt deres coach Emma i bussen på vej til Vught

Flere billeder kan ses i albummet: Water is LIfe 2016