Besøg fra DTU - Nanoteknologisk forskning

Besøg fra DTU - Nanoteknologi

Onsdag den 25. april 2018 havde 2z og 3z besøg af Line Hagner, PhD studerende Morten og forsker Edwin. De forsker alle 3 på DTU Nanoteknologi, hvor de arbejder med medicin i lille bitte skala (nanoteknologi).

Foredraget hedder "Små løsninger til store problemer". De fortalte om hvordan de bruger containere i mikro-størrelse til i fremtiden at kunne behandle eksempelvis diabetes ved at tage en pille eller ved at indtage sin vaccine ved hjælp af disse containere.

Morten fortalte om sit arbejde med at fremstille en ”falsk tarmcelle” til at afprøve om medicinen bliver optaget i tarmen.

Til sidst var der en fremvisning af hvordan man kan bruge DVD-skiver til at analysere blod. Edwin viste sit sidste nye fund: han havde adapteret en dronemotor til at få DVD skiven til at køre rundt. På den måde slap han for alt det udstyr i DVD maskinen, som han faktisk ikke havde brug for. Det lykkedes og disken blev siddende på, og vi kunne se hvordan den lille mængde farve eleverne havde pipetteret i disken, blev centrifugeret ned i diskens kanaler.

Åse Uttenthal

Se flere billeder fra foredraget: Bestil en forsker