Rap-workshop

Rapolitics workshop i 2.m

Tirsdag den 6. november besøgte de to veloplagte rapcoaches Ramzi og Alexander 2.m, og afholdt en workshop om at omsætte holdninger i forhold til kulturarv og identitet til rap-tekster. Op til workshoppen har eleverne arbejdet med rap og sprogbrug i dansktimerne, så de var klar på at smide nogle rim og rappe over et beat. De to rapcoaches knækkede koden til at aktivere eleverne fra kl. 8.10 tirsdag morgen, og eleverne kom hurtigt i gang med at udarbejde deres egen rap. Workshoppen kulminerede med, at de fremførte deres rap for hinanden. Det var selvfølgelig grænseoverskridende for eleverne at skulle være på og rappe over for deres kammerater, men de kastede sig ud i det med stor succes.

Eksempler på elevernes raptekster fra workshoppen:

”De kalder Danmark for det lykkeligste land/Men hvad nytter det når der ikke er plads til alle mand/Højeste procentdel af lykkepiller/Hvem snakker højt når lykken ikke spiller?”

”Hey, jeg ved du ved de ved hvad du siger om blondiner/ Store bryster, tom hjerne, slet ingen kriger/Men jeg er fostret af en viking, bare tro/at mit væsen kun er egnet til at dyrke porno/Hey, et selvværd kommer fra velvære/men lad mig være, for jeg ved godt hvad jeg skal begære/Honey, #MeToo men please bliv, du kan blive fri/jeg selv har overlevet anoreksi”

”Alt for mange unge med et stofmisbrug/Har i virkeligheden brug for en psykolog/De gamle siger at det ikke er hårdt/”Tag dig sammen livet er sgu for kort”/Siger at vi bare er for følsomme/Fuck nu af med jeres lorte fordomme/I kommer fra en anden generation/Og har aldrig ejet en rigtig telefon”

Marie Barslev

Se billeder fra workshoppen: Rap-Workshop i 2x