Kina - udveksling

Gymnasiet har indgået en samarbejdsaftale med Changzheng High School i byen Hangzhou, der ligger 2 timers kørsel sydvest for Shanghai. Aftalen indebærer udveksling af elever, sådan at kineserne besøger Vordingborg det ene år, mens elever fra Vordingborg Gymnasium & HF besøger Kina det næste år. Dermed får både nuværende og kommende elever på gymnasiet mulighed for den helt store østasiatiske oplevelse med et unikt indblik i kinesisk kultur og familieliv.

Aftalen kom i stand, da rektor Ib Brøkner Christiansen og vicerektor Mette Abildgaard den 6. - 13. oktober 2013 deltog i en delegationsrejse til Kina arrangeret af Region Sjælland, som har indgået et samarbejde med den kinesiske Zhejiang provins, hvor gymnasiets nye partnerskole ligger.

”Zhejiang provinsen en meget velhavende provins med en økonomi i rivende udvikling, og Hangzhou er en by med ca. 7 mio indbyggere, der på mange måder ligner en vestlig storby”, fortæller vicerektor Mette Abildgaard.

Mette og rektor Ib Brøkner Christiansen tilbragte en hel dag på Changzheng High Shool sammen med skolens viceinspektør, den internationale koordinator og 2 engelsklærere. De fik et meget positivt indtryk af skolen og af eleverne, og endte som nævnt dagen med at underskrive en samarbejdsaftale med skolen.

”Changzheng High School har ca. 900 elever og ca. 100 lærere og er derned lidt større en Vordingborg Gymnasium & HF. Skolen har til huse i en forholdsvis ny bygning. Der er mange flere elever i klaserne end hos os, men alligevel hersker der stor ro og orden”, fortæller Mette Abildgaard, der glæder sig til samarbejdet og elevudvekslingerne går i gang i løbet af det kommende skoleår.