Udveksling med Indien 2018

Udveksling med Indien 2018

Se flere billeder: Udvekslingsbesøg fra Indien - Besøg i New Delhi

3x har fra starten af deres studieretningsforløb været internationalt orienterede. De har studieretningen Engelsk A- Samfundsfag A og blev derfor i 1g tilbudt at brevveksle med en californisk skole om sociale forhold. Det tog de selvfølgelig imod. Da så den californiske lærer foreslog os at indgå i et internationalt projekt med bl.a. en skole fra New Delhi, slog de til med bemærkningen ”Så vil vi til Indien!”.

Ja, ja, tænkte vi – det bliver aldrig til noget…. I starten af 2g spurgte vi så om ikke ideen om at tage til Indien var for langt ude? Slet ikke – de VILLE afsted, så vi spurgte skolen i New Delhi, om vi måtte komme på besøg. Efter tre dages larmende tavshed kom svaret: Vi var velkomne, og så ville de også komme på udveksling hos os!

SÅ gik X-erne i gang med at tjene penge, så udgifterne til rejsen blev bragt lidt ned. De har påtaget sig alle mulige og umulige opgaver både på skolen og udenfor, og det er lykkedes dem på den måde at sænke flybillettens restpris betragteligt.

I april 2018 havde klassen besøg af 16 indiske elever + to lærere. Vi lavede et projekt om at undersøge demokrati og velfærd: besøgte Christiania og Folketinget og lokale velfærdsinstitutioner. Som fællesprojekt udarbejdede eleverne sammen en grundlov, baseret på en undersøgelse af elementer i den indiske og den danske grundlov.


Indernes besøg i Vordingborg - april 2018. Foto: Nicolaj Christiansen

I november gik turen så til New Delhi. 3x boede privat hos deres gæst fra april. Sikke’n modtagelse de fik. Hjertevarme familier stod smilende og vinkende klar i lufthavnen, da vi ankom over midnat!

Vi var der midt i deres største festival, Diwali, eller ”Lysfesten”, så foruden introduktionen til den indiske skole, blev det til masser af familiehygge og visitter. En enkelt dag fik værtselever og familierne fri, mens vi tog på heldagstur til Taj Mahal og Agra. De faglige krav, som vi altid har, bestod i observationer: samfundsfag og engelsk krævede observation af familie- og kønsmønstre, mens faget religion udbad sig forskellige manifestationer af tro og helligdomme.


Diwali-aften i en beboelsesejendom vi besøgte. Foto: Mette Baunøe

Indien er langt at tage væk for kun en uge – til gengæld blev det en fantastisk intens uge fuld af nye indtryk: masser af glæde og forundring, men også glimt af stor ulighed.  Man vender hjem meget bevidst om, hvor privilegerede vi er som danskere.

Mette og Nicolaj