Udvekslingsbesøg fra Indien 2019

Fra den 24. august til den 1. september 2019 havde 2a besøg fra vores samarbejdsskole i New Delhi. Tidspunktet var lagt der, fordi der var Waves-teaterfestival i Vordingborg By, så der var gang i gaderne og efter vores mening mange mennesker i byen, når værter og gæster gik derned efter skoletid. Inderne var nu ikke imponeret over de mange mennesker – når man bor i New Delhi til hverdag, er der utrolig god plads til alle i Vordingborg og omegn!

Besøgets faglige tema var "Gender Identity" som blev undersøgt både kunstnerisk og i forskellige byrum. Og så var vi i Folketinget, hvor folketingsmedlem Kasper Roug fra Sjællands Storkreds gav os en fin modtagelse, fortalte om hverdagen på Borgen og endda havde overskud til at inddrage vores tema, da han viste os malerier af tidligere statsministre. Besøget i Folketinget var i forlængelse af, at eleverne fra 2a og deres indiske gæster dagen i forvejen havde lavet en interkulturel grundlov, hvor eleverne i fællesskab skulle blive enige om, hvordan en fælles grundlov på tværs af indiske og danske værdier skulle udformes.

2a lærte en masse om kulturforskelle mellem indisk og dansk kultur, og næste trin bliver at opleve, hvordan det er at være dansker på besøg i New Delhi, når 2a i november tager på genbesøg til Indien. Her er det 2a som får mulighed for at prøve kræfter med andre kulturelle traditioner og vaner, ligesom vores indiske gæster prøvede kræfter med danske traditioner og vaner, mens de var på besøg i Vordingborg. 

Mette Baunøe