Udvekslingsrejse til Millau 2019

Franskholdene har i perioden 21. september til 27. september, været på den årlige udveksling med vores partnerskole Lyceé Jean Vigo i byen Millau i det sydlige Frankrig. Turen var en del af et tværfagligt forløb mellem fransk og historie med fokus på broen Viaduc de Millau, som er områdets vartegn.

Eleverne var indkvarteret hos franske værtsfamilier og oplevede en fransk hverdag. I løbet af ugen besøgte eleverne grotten Aven Armand, kajakkede på Tarnfloden, besøgte storbyen Rodez hvor de så domkirken, det lokalhistoriske museum samt et moderne museum med den franske kunstner Pierre Soulages værker. De var på fransk marked, besøgte Millaus lokale museum hvor de stiftede bekendtskab med den romerske påvirkning, byens fortid med handskeindustri, dinosaur-efterladenskaber samt en udstilling om kunstneren Alechinsky, der var medlem af Cobra gruppen.

Ugen sluttede af med at eleverne sammen med de franske værter skulle lave et maleri om temaet Meetings hvor de skulle benytte sig af de teknikker de havde stiftet bekendtskab med i løbet af ugen.

Raasmus Erhardsen

Billeder: