Water is LIfe i Tokyo 2018

Dagsrapport fra Water Is Life, Tokyo juli 2018

Den 22. juli 2018 tog seks elever og to lærere af sted til Tokyo for at deltage i den internationale konference ”Water is Life”. Konferencen forløb over fem dage, hvor eleverne deltog i faglige såvel som kulturelle workshops, samt præsenterede deres projekter for de andre deltagende. Eleverne var delt i to grupper, hvoraf den ene af dem fik æren af at præsentere for alle deltagerne i stedet for i mindre grupper. Begge grupper kom derfra med priser; Det blev til en tredjeplads fra det japanske firma Katayama Nalco og en fjerdeplads i publikumsafstemningen om de bedste plakatpræsentationer. Efter endt konference tog de alle trætte, men glade derfra med en oplevelse og venner for livet i bagagen.

Deltagende elever: Aksel Buur Christensen 3z, Emilie Johanne Kolthoff 3y, Emily Gyldenholm 3y, Marie Guttman Andersen 3z, Oskar Hagelin Christensen 3z og Sara Bülling Lindegård Rasmussen 3z. 

23/7 - 2018
Vi ankom med flyet til Tokyo lufthavn omkring kl. 9.30 japansk tid. For os var det midt om natten pga. den 7 timers store tidsforskel, så vi var godt trætte. Da vi ankom til velkomsthallen, stod vores værtsfamilier og ventede på os med skilte, hvor der stod ”Water Is Life 2018”. De så alle meget glade og forventningsfulde ud.

24/7 - 2018
Så kom dagen, hvor Water Is Life konferencen blev skudt i gang. Da vi ankom til skolen, hvor konferencen skulle foregå de to første dage, blev vi ledt hen til en stor gymnastikhal, hvor alle deltagere af konferencen skulle mødes til åbningsceremonien. Her var der både kulturelle indslag, som dans og musik, og taler af bl.a. UNESCO’s generalsekretær. Det var en stor oplevelse. Efter ceremonien skulle vi spise frokost i vores tildelte grupper i forskellige klasselokaler. Vi kom i grupper med folk fra Brasilien, Sydafrika, Holland, Spanien, USA osv. De var alle rigtig søde og imødekommende. Efter frokost var der arrangeret forskellige aktiviteter til os - vi skulle på udforskning i Tokyo. Vi så bl.a. en berømt flod.

Da vi kom tilbage til skolen, blev det offentliggjort, hvilke grupper der skulle præsentere deres projekt foran hele forsamlingen næste dag - Sara, Emilie og Marie blev udtrukket til dette.

25/7 2018
Dagen startede med, at Sara, Emilie og Marie fremlagde deres projekt - det gik rigtig godt. Der var mange fra andre lande, der kom over og roste fremlæggelsen senere på dagen. Efter frokost tog vi på sight-seeing i Tokyo. Først så vi Tokyos rensningsanlæg og efterfølgende var vi på kanalrundfart. Herefter var der nogle af os, der var oppe i ”Tokyo Skytree”, som er en af verdens højeste bygninger! Der var en fantastisk udsigt.

26/7 2018
Dette var dagen, hvor vi skulle besøge den sidste skole, hvor resten af konferencen skulle holdes. Mange af os skulle med tre forskellige tog, fordi skolen lå så langt væk - det var lidt afmagtende. Da vi ankom til skolen mødtes vi alle i et auditorium, hvor en professor skulle holde et oplæg (om vand selvfølgelig). Efter oplægget var det tid til vores mundtlige fremlæggelser af vores projekter. Da Sara, Emilie og Marie allerede havde fremlagt deres om tirsdagen, var det kun Emily, Oskar og Aksel, der skulle fremlægge denne gang. Denne fremlæggelse gik også super godt. Senere på dagen skulle vi holde poster-oplæg, hvor man kunne gå rundt og høre de forskellige projekter. Det var sjovt og lærerigt.

27/7 2018
Første punkt på dagens dagsorden var, at vi skulle ud til en sø, hvor der lever en masse forskellige dyr. Lærerne havde forberedt en konkurrence til os, som gik ud på at finde flest dyr ved hjælp af kikkerter. Vi fandt både krabber, fisk og fugle, men vi vandt dog ikke konkurrencen... Da vi kom tilbage til skolen, skulle vi høre endnu et foredrag om vand. Senere på dagen blev vi delt ind i en masse små grupper på tværs af alle lande, og i dem skulle vi diskutere og finde løsninger til naturkatastrofer som tsunamier og oversvømmelser. Efter gruppearbejdet skulle vi ud i en masse klasselokaler og opleve den japanske skolekultur på bedste vis: Vi skulle spille på japanske instrumenter og lave collager. Vi drak også en speciel grøn te, som smagte meget interessant. Efter skole tog vi til Disneyland med vores værtssøskende og andre udvekslingsstudenter. Vi var omkring 50 personer i flokken - det var super hyggeligt!

28/7 2018
Vi stod op til en trist dag - afslutningen på Water Is Life. Der blev holdt et stort afslutningsshow, hvor alle lande skulle lave et kulturelt indslag, der beskrev ens eget land. Mange lande lavede nationaldanse og sang nationalsange, mens vi fremførte ”hoved, skulder, knæ og tå”. Vi prøvede at få alle med til at synge de danske ord, hvilket var en udfordring. Senere på dagen var der præmieoverrækkelse, som vi alle havde set frem til. Begge vores grupper vandt en pris, så vi var meget stolte. Konferencen sluttede før tid pga. en tyfon. Vi sagde farvel til alle vores nye venner fra andre lande og drog hjem til vores værtsfamilier, som vi skulle være sammen med for sidste gang.

Læs mere om Water Is LIfe - konferencen i Japan 2018: https://waterislife2018.jp/